Sziasztok!

Ha olyan túlélős játékot kerestek amiben nem kell a zombikkal, vagy a csaló játékosokkal bajlódni, csak a természet erőivel, akkor ajánlom nektek a Stranded Deep című játékot.
A sztori szerint lezuhan a gépünk valahol a Csendes-óceáni szigetvilágban, és a felfújt mentőcsónakban találjuk magunkat, általában épp látótávolságban egy pici szigettel. Kicsit olyan mint a "Számkivetett" című film PC változata, csak itt nincsenek FedEx dobozok.
(Állítólag "Wilson" figurája is el van dugva a játékban amolyan plusz poénnak, én magam még nem találtam meg.)

A játék még fejlesztés alatt (korai hozzáférés) de már élvezetes így is. Rengeteg dolgot lehet benne készíteni, pl kőszerszámokat, vízlepárlót, vagy akár konténer házat is, hogy csak néhány kiragadott példát említsek. A tárgyak száma szerencsére szépen növekszik a fejlesztő figyel a visszajelzésekre, és rendszeresen ad újabb dolgokat hozzá.

A bejárható térkép nagyon nagy, sok sziget van elérhető közelségben, és minden sziget más és más, érdemes vízitúrázni kicsit.
Nem tudom később tesznek-e bele valamilyen történet szálat, vagy így marad, de jól el lehet vele szórakozni.
Tudunk növényt termeszteni, többfélét is, vizet is lehet nyerni több forrásból, sőt ha megtaláltuk az alkatrészeket akkor motoros tutajunk is lehet.
Építhetünk magunknak egyszerű faházat, de lehetőség van a partra sodródott óriáskonténert szétverni, majd az elemeiből házat, falakat építeni.
Búvárkodhatunk is, de a cápák veszélyesek, szóval csak óvatosan!

http://store.steampowered.com/app/313120/

Üdv,
G.