A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus győzedelmeskedik.
Ha már paleolit, akkor inkább Alimento, írt egy komplett cikksorozatot a paleóról. http://alimento.blog.hu/tags/paleolit
Sajnos nekem most nagyon bele kellett mennem az egészségügy/táplálkozás témába, azt mondanám, hogy a paleo kiváló (főleg az a mennyiéségű kutatási anyag, ami a paleóval együtt elérhetővé vált a hétköznapi ember számára), viszont sok esetben csak részigazságokat ad. Ilyenkor kell okosan elmenni a megfelelő szakemberhez (a megfelelő az egy elég necces pont) aki SZEMÉLYRESZABOTT étrendet ad.
A nagymamám 9x éves korig élt annyira nem számít, ha csak azt nézzük, hogy a daganatos és egyéb betegségekben listavezetők vagyunk, jó neki, te, mint átlagember esélyesen nem fogsz.
...most akkor melyik ősemberről van szó?.....az ősember valójában egy állat,egy mindenevő állat,lehet még a tüzet sem ismerte vagy szaladt ha égett a szavanna...az átlagéletkora max 20-25 év.....és ugatással kommunikált,vagy már pattintott követ?vagy a fejlett ősember?...vagy kikről van szó?...ősember étrend?....morogva ,veszekedve, egymást gyepálva falták a három napos dögöt,aztán ha jött a medve sikítozva menekültek a fára...bocs de jó nekem a rántott szelet sült krumplival,,,amíg van.....
Last edited by Doom; 05-12-2014 at 02:15 PM.
A paleolit étrend nem az ősemberből indult ki, hanem a mai természeti népek életmódjából ... az alimento-s cikksorozatot javaslom átolvasásra...
A paleolit jelentése tudtommal "kőkori". Azért a ma élő ember már igen régen termeszt valamilyen gabonafélét, 3-4000 éve.
Doom azt ne felejtsd, hogy a mai ember is állat, attól hogy husáng helyett pisztolyt használ![]()
![]()
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus győzedelmeskedik.
Én utánajártam mikor apám cukorbeteg lett. A paleó egy ordenálé kamu:
1- az ősember NEM azt ette ami a paleóban van. Gyakorltilag azt ették amit egy mai vaddisznó. A hidegen sajtot lenmagolaj a xilit és a holland kakaópor biztos ott volt minden barlangban, ahogy a goji és az agar-agar is. A fenét. Félig sült Patkányt ettek nyers babbal és aszott almával. ÉS AZ ŐSEBEREK ÁTLAG 30-40 ÉVESEN MEGHATAK.
2- a mi emésztőredszerűnk az elmúlt 10000 évben rég átszokott a termesztett, főtt és sült ételekre (a fogunk is alkalmatlan már a nyers hús elrágására). DE ez nem azt jeleni, hogy mekis kaját kell enni. A normális "paleo" az kb az 1910-es évek vidéki magyarországán evett ételeket kellene, hogy jelentsen. És főleg a vegyszermentességet (a paleo alapanyagként árult cuccok nagyrésze pont olyan vegyszeres mint a normál áruk).
3- A paleolit diéte egy túlkomplikált Atkins diéta-verzió. Ami olyan hatásos, hogy a kitalálója Robert Atkins több szívroham után halt meg Epidurális hematomában, miközben magas vérnyomással, gyomorbetegen 117 kilósan szenvedett előtte.
A paleolit pont olyan pénzlehúzó "csodamódszer" átverés, mint a homeopátia. Mindkettő lehet, hogy 1000000 emberből 1-nek segít, de a többieknek tökfölösleges pénzszórás.
Csak hogy hozzászóljak:
1. A homeopátia nem hülyeség, legalábbis vannak olyan homeopátiás készítmények amik döbbenetesen hatékonyak.
Ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Életem során a felső légúti fertőzésekre érzékeny emberként sok orvost és gyógyszert láttam nem voltak túl hatékonyak.
Minden télen 4-5-6x beteg voltam. Aztán megtaláltam az echinacea angustifolia 5ch homeopátiás szert és kicseréltek. Ha elkapok valamit, időben és intenzitásban is felére csökkennek a tünetek. De nem is kapom el. Az asszony meg a gyerek hordják haza a gyalázatot, de rólam lepereg.
2. A paleo úgy mint ősemberi táplálkozás, több emeletes baromság! Ez tény. De! Sok olyan működőképes gondolat van benne amit érdemes megfogadni.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hűhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Shadow: az Ausztrál kormány hitt a homeopátiában és több millió dollárt költöttek a homeopátiás szerek vizsgálatára mert be akarták vezetni még a hadseegben is. Az eredmény: a homeopátiás szerek gyakorlatilag semmit sem érnek, annyira túl vannak higítva, mint ha sima csapvizet innál. A milliós homeóbiznisz vége az lett, hogy: "a homeopéátiás szerek sima placebók". Gyakorlatilag ha hiszel benne a csapviz miatt is jobban fogod magad érezni, de az égvilágon semmi gyógyhatása nincs. Amúgy 1 millió $-t ajánlottak fel annak aki egyetlen egy homeopátiás szerről be tudja bizonyítani hogy hat, a mai napig nem kapta meg senki pedig jópár kuruzsló próbálkozott.
Az akupunktúra működik, a gyógynövények működnek. A homeopátia meg egy fasza lehúzás, pont mint az EzoTv.
2, Igen az hogy TÚL SOK SZÉNHIDRÁTOT eszünk az tény, ebben a Paleolitnak igaza van. De amúgy ha annyit megtenne az átlag magyar, hogy minden kg kenyér mellett megenne 2 kg húst és 4kg zöldséget és nem ennénk hozzáadott sót akkor 10 évvel nőne az élettartalom. Konkrétan, nem költői túlzás, a só és kenyérfogyasztás nagyobb baromsága az emberiségnek mint a füstölgés.