0

Thumbs Up |
Received: 186 Given: 17 |
Thumbs Up |
Received: 26 Given: 45 |
Nem tudom, hogy itt jo helyen van-e, ha nem majd Tulelo atrakja (bocs Tulelo). Asszony elkezdte nezni A haborus farm cimu sorozatot, en is rakaptam. Ebben 3 torotenesz egy evig el egy angliai videki farmon a II vilaghaboru idejen levo allapotok kozott. Sokmindent kell sajat maguknak megoldani, segitseget csak emberi segitseget kapnak. Nagyon erdekes, es sok otletet lehet venni. Korabeli ruhakban es technikaval dolgoznak. Akit erdekel ez az idoszak annak csak ajanlani tudom. Teljesen jol bemutatja a tanyasi eletet.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 17 |
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
A feleségem örökölt egy 14 hektáros erdőt a várostól 7 km-re. A nagyszülei laktak ott. Gyerekkorában a feleségem is gyakran aludt a mamájánál, így Őt sok emlék köti oda. Az épületek már összedőltek. Elhatároztuk, hogy építünk egy új tanyát és pár év múlva odaköltözünk.
Van egy tanyám most is, de azt nem igazán szeretjük. Albérlő lakik benne. Nem akarom elkiabálbi, de úgy néz ki arra is lett egy vevőm.
Szép lassan összeáll a dolog és ha minden jól megy, akkor pár év múlva egy erdő közepén fogunk lakni, kilóméterekre a legközelebbi szomszédtól.
Lehet indítok egy blogot az építkezésről, mert amit csak tudok, én fogok csinálni. Ha így lesz, akkor megosztom itt.
Thumbs Up |
Received: 80 Given: 32 |
Mi a baj a meglévő tanyáddal? Miért nem szeretitek?
Mezőgazdasági részen van, sehol egy fa vagy bokor. Nem túl hangulatos. Az épület nem túl előnyös elosztású. Ha úgy alakítanánk át, hogy minden igényünknek megfeleljen, akkor szinte csak a falak maradnának. Régi a villamos hálózat, elavult a vízrendszer, stb.
Majdnem kétszer annyiért adom most el, mint amennyiért vettem két éve. Szerintem így hozom ki a legtöbbet a dologból.
Thumbs Up |
Received: 80 Given: 32 |
Mondjuk mire egy fa megnő valamennyire az 15 év, szóval azon még pénzzel se nagyon lehet segíteni. Meg ha van jó lehetőség másutt akkor adódik.
Viszont ha nem kell nagyon a pénz, az ingatlanárak még menni fognak egy darabig felfelé valószínűleg, a mostani városi albérletárak mellett még ez is.... Szóval ha nem muszáj lehet nem érdemes eladni egyelőre.