0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ötletnek kiváló!
Amennyiben lenne lehetőségünk "egyéb" növényeket is termeszteni, mint nem kifejezetten élelmiszerre szántakat, úgy a dohány lehetne az egyik.
Elsősorban mert kiváló cserealap (akár a mag, akár maga a kiszárított dohány), továbbá ha jól tudom sebellátásra is használható.
Ha tudtok még ilyen növényeket ajánlani, akkor ide össze is gyűjthetnénk.
Célszerű lenne a különböző növényekhez társítani a következőt:
- szaporítóanyag és beszerzési forrás
- szaporítóanyak és maga a növény eltarthatósága + milyen formában célszerű?
- növénytermesztési útmutató
- a növény elkészítése, tartósítása, szárítása, stb.
- felhasználási javallatok.
Amennyiben pl. a fent (és a topik nyitásnak is szánt) dohányról és termesztéséről van valakinek infója, linkje, esetleg egy rövid, de velős és használható leírása, akkor nem habozzon ide berakni!![]()
Thumbs Up |
Received: 285 Given: 552 |
Nagyon apró magja van, de azt se tudom hogy árulják-e valahol.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Doh%C3%A1ny
Thumbs Up |
Vaterán és ebayen is lehet kapni fillérekért magot.
Vaterán még palántát is láttam.
500-1000db-os kiszerelésben van leginkább, 2-3$, ingyen posta az ebayen.
Thumbs Up |
Received: 285 Given: 552 |
Azt írják egy fórumon, hogy itt az Államokban legális a termesztése, de csak saját célra és csak 1/10-ed hold területen, ami kb. 1/20-ad hektár. Ha valaki arra termesztené hogy eladja, ahhoz engedélyek kellenek, amiket rettentő nehéz megkapni.
Thumbs Up |
Nem élelmiszer termelés miatt a csili paprika jutott eszembe.
Lehet kapni pici, pár ml-es spriccelős flakont, abba csilis oldat jó lehet egy pillanatra hatástalanítani betörőt, támadót.
Mint valami házi paprikaspay, persze kis hatósugárral, de jobb mint a semmi.
Tovább megyek, mozgásérzékelős légfrissítőbe tölteni, éjjel ajtó elé állítva...![]()
Thumbs Up |
Nálunk is legális a termesztése, egészen addig, amíg kész terméket nem állítasz elő belőle.
Utána már adózni kell.
Kész termék alatt azt értem, hogy levágott levél, kiszárítva, méretre vágva, aprítva.
Ellenben maga a növény a kertben a termények között ültetve magához vonza a kártevőket, amiket meg is öl, ezáltal hasznos is.
Thumbs Up |
Gyógynövények..pl kamilla, körömvirág..talán a két leghasznosabb és ha elülteted, ki sem lehet irtani
Thumbs Up |
Received: 12 Given: 160 |
Ezt a kettőt mi is tervezzük, körömvirágot kaptunk néhány cseréppel, viszont kamillát vetettem, az nem akart magról kikelni. De nem adom fel.
Gyógynövények közül meleg szívvel ajánlom a körömvirágot, nadálytőt, árnikát, levendulát, kövirózsát, görögszénát (humán kutatások is alátámasztják érvédő tulajdonságait), kakukkfüvet és oreganot gyógyászati célra.
Szobában, konyhában cserépben jól szaporítható az Aloe.
Csípős paprika, mustár - lokális fájdalomcsillapító, ízületi panaszokra és fejfájásra - nem beszélve hölgyek esetén a fránya göröngyökről egyes testrészeken - alkalmazható.
Fejfájás kezelésére a borsmenta is bizonyított, hatékonysága elérte a paracetamolét és acetil-szalicilsavét - de migrénre nem hat elvileg.
Peptikus fekélyre édesgyökér a jó.
A szúrós csodabogyó a vénákat erősíti, ödéma ellen kiváló.
Borostyán (hörgőtágító és -görcsoldó, az egyik legjobb hurutoldó, köptető, mert nem irritálja a gyomrot).
Pemetefű (igazoltan gyulladáscsökkentő).
Ánizs (amellett, hogy kiváló felső légúti hurutnál és jótékony az emésztésre, fokozza a tejelválasztást is).
Kasvirág (immunerősítésre elsőrangú - bár nem szájon át történő bevételre vizsgálták, hanem subcutan injekcióban).
Ha több a hely (és fáknál van időnk kivárni)
Hasmenésre (és vérzéscsillapításra) tölgyfa.
Májbetegségekre máriatövis.
Szív gyógyszere a galagonya.
Vadgesztenye (vérzésekre, aranyérre).
És még sorolhatnám, de most indulnom kell a kertbe.
(A dohány nálunk is megvan, mint permetszer, errefelé nem ritka a kertekben.)
Thumbs Up |
Received: 12 Given: 160 |
Én is mindjárt indulok a kertbe, párom szerint nem elég a 120 levendula ma megtoldjuk még 160-al.