0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Azt hiszem darázsfészekbe nyúlok, de úgyis messze lakom a hölgyektől, nem fognak fizikailag bántani![]()
A matriarchátus szép, és kis méretekben működik.
De nagy méretekben nem. A világ agresszív, veszélyes. Férfi vezetésre van szükség. Agresszív vezetésre. Bár elítélem a mai rohadó, döglődő gazdasági modellt, fegyverkezésre szükség van, sokkal nagyobb mértékben mint eddig. A világ k*rva nagy, nem is nagy, hanem naaaaaaaaagy, óriási, hatalmas.A világűr még nagyobb. És veszélyes.
Mi csak kis légypiszkok vagyunk. A Föld kis légypiszok a Naprendszerben. A mi Napunk, az az óriási csillag kis légypiszok más csillagokhoz képest.
Nem lehet cicázni, meg rózsaszín masnikat kötni mindenhova.
Thumbs Up |
Elég hosszúak a hozzászólások, főleg a két nézetet ütköztetve.
Mind a két nézet érdekes és valahol létjogosultsága van.
Egyenjogúság: A két fél egyenjogú és egyenrangú természetesen. De a fizikai test inkább a férfiak javára dől (legalábbis régen így volt). Tehát ő az úr. DE! Az úr mellett ott az asszony, vagy hívjuk inkább FELEségnek? A férfi fele, az oldalbordája, HITvese.
Egyébként azt mondják, hogy a férfi viseli a nadrágot. Ez így van. Bár az asszony mondja meg, hogy mikor melyiket.
Vagy hogy én vagyok az úr a háznál! De ezt el ne mondd a feleségemnek, mert megöl...
Bár papíron és a társadalom felé a férfi a főnök, a családban a nő, aki összetartja a családot, a vezeti a háztartást. Legalábbis szerintem.
És mindig a férfié az utolsó szó: "Igazad van, drágám"![]()
kheopsz: és igy ad ki két fél egy egészet mert két nem na az egy igen![]()
Thumbs Up |
Hát, ha te vagy a szomszédom, akkor vagy román csaj vagy, vagy angol, vagy pedig fickó...
A világ veszélyes, a világ teszi azzá.
Hogy értve, hogy meddig lehet elmenni? Miben?
Szerintem itt igen kevesen vannak, akik szívesen gondolkodnak azon, ha atomot dobnak a szomszédos nagyvárosra hová és hogyan meneküljenek.
A prepperség egy része élvezetes és szórakoztató, egy része viszont pszichológiai dolog, és szerintem (főleg Magyarországon) vannak olyanok, akik a pénzt tudnák másra is költeni.
A köd lehet rózsaszín, de akkor fogsz koppanni, amikor rájössz, hogy szürke.
Ismertem olyanokat, akik úgy látták, hogy a világ fekete és fehér. Ez nem igaz. A világ szürke. Sötétszürke.
A háborúkra szükség van, a háborúk felgyorsítják a fejlődést, felkészülten tartják az embert.
MREVOLUSION!
Amikor szerinted sémákat húzok bármire is, akkor épp, hogy próbáltam rávilágítani arra, hogy azért nem olyan szerencsétlenek és elnyomottak, férfiak által bántalmazottak a nők, mint szerinted! Sem a régi korban, sem a mostani korban. Nem tudom, lehet te ezt láttad, én pont az ellenkezőjét.
Azonkívűl nem egyenlőségjelet tettem, hanem egy bizonyos dolog elég gyakori következményét írtam le. Van nagyon sok házaspár a környezetemben, akik boldogok, de ott nem is cserélődnek fel a szerepek egyik fél kárára sem. Mellesleg nagyrészt általánosságban beszéltem a női és férfi szerepekről, nem pedig az I.K.E.A. polc összerakásáról. Érdekes, nekem sosem volt gondom azzal, hogy nem jutott volna időm a gyerekre, vagy a házimunkára, úgy, hogy mellette még dolgozom is.
Fodrászhoz, bevásárolni, nagyszülőkhöz tömegközlekedve járok és sosem mondanék olyat egy férjemnek, hogy nem ihat meg egy üveg sört vagy akár többet is, ha kedve van hozzá! Mellesleg a vezetés egyáltalán nem is érdekel. De nem tanulom meg az ács, szobafestő, darukezelői stb.. munkát sem, gondolom jól kicseszek a férjemmel... Legalábbis most festheti majd a lakást egyedül.
Igen, továbbra is bármikor visszamennék egy régebbi korba, annak ellenére, hogy volt lehetőségem remek főiskolákon, egyetemeken tanulni, szép sikereket értem el a magam választott sportokban, munkahelyen... Sikeres előadásokat tartottam olykor több száz fő elött... De bármikor gondolkodás nélkül elcserélném a mai rohanó, sehova sem vezető világot egy nyugodtabb, régebbi korra. Annak ellenére, hogy imádok nő lenni és nagyon jól boldogulok nőként, normális, kiegyensúlyozott kapcsolatom van, rengeteg barátom és nem élem meg a mostani életet nehézségként, sőt! Egyszerűen, ha választhatnék mást választanék.
Thumbs Up |
Nos, akkor biztos nem vagy a szomszédom. Ennek részben örülök, mert nem igazán vagyok oda értük.
Ha beüt az esemény, akkor emberileg addig kell elmenni, amíg csak KELL. Ha életben akarsz maradni, KÉNYTELEN vagy.
Ha te nem mész el ameddig kell, majd elmegy más, és annak talán te látod a kárát.
A háborúkra szükség van, de a háborúknak nincsenek győztesei, csak vesztesei.
"hadd hulljon a férgese, úgyis sokan vagyunk, stb. stb."
Erre nem való a háború, hosszú és drága. Nézd meg a II. vh-t, 60-70millió halott, és mennyi romba dőlt épület, mennyi pénz 6 év alatt.
Nem, az Új Világrend szerint szükséges "ritkításra" egy halálos járvány a legjobb. Gyors, olcsó, önmaga terjed, nem lovagias, nem válogat. Megcsinálod magadnak az ellenszérumot, kiengeded és a végén besöpröd a "nyereményt".
Kedves MREVOLUTION!
Van férjem, gyerekem is!
Viszont én most ezt a sehova nem vezető "vitát" inkább befejezném. Látom, nem akarod megérteni, amit/amiket írtam. Továbbra is dolgokat látsz bele, amiket nem mondtam. Nem írtam olyat, hogy egyedül mennék a rokonokhoz, sem azt, hogy te ne lennél nő, valamint a barátaim se szúrnak hátba és igenis örülök neki, hogy vannak.
Szuper, hogy ennyi mindent csinálsz, pl. a szappan főzés, én is imádom, lehet inkább arról kellett volna beszélgetnünk.
Kívánom neked, hogy az életben találd meg a megfelelő párt magadnak és egy nagyon boldog, sikeres életet éljetek együtt!![]()
Thumbs Up |
Míly sajnálatos látni, hogy két ilyen intelligens és ennyire különböző nő összeveszik.
Mindkettőtöknek van egy világképe, a világ két teljesen ellentétes oldalán, s csak nem tudtok dűlőre jutni.
De hát ez a szép az egészben, nem vagyunk különbözőek.
Biztos van olyan hapsi, akinek egy karrierista nő kell. Biztos van olyan, akinek egy családanya/háziasszony kell. És nyilván van olyan is, aki azt szereti, ha az asszony az úr a háznál.
És ímhol, megtaláltátok a közös pontot:
A jelenlegi világ sz*r.
"De bármikor gondolkodás nélkül elcserélném a mai rohanó, sehova sem vezető világot egy nyugodtabb, régebbi korra. "
"A mostani élet is nehéz, csak másként. Persze csak azoknak, akik nem állnak be a sorba."
Én nagyon remélem (szerintem mások is), hogy később még újra "találkoztok" egy ilyen érdekes téma keretében.
A prepper társadalomban (hívhatjuk társadalomnak) igen kevés, talán elenyésző a szebbik/gyengébbik nem száma, így az ember élvezi az ilyen vitát, mert női szempontok ütköznek női szempontokkal.