Oldala 24 of 25 ElsőElső ... 1422232425 UtolsóUtolsó
Eredmény 231 to 240 of 248

Topic: PC szervíz

  1. #231
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Hozzászólások
    3,479
    Thumbs Up
    Received: 6
    Given: 115

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    NVRAM törlés megvolt? Típusodnak megfelelően keress rá guglin, az elvileg alapállapotba teszi a rajta lévő fw-t. Ez az első lépés, ha halottnak tűnik az asus router.
    A 1043nd-ben sokat turkáltam anno, sokszor helyre kellett állítani
    Ebben még nem, csak recovery módban az asus programjával (Firmware Restoration) toltam fel rá pár firmware-t.
    De most hogy mondod megnézem be lehet-e lépni telnet-en cagy ssh-n.
    "Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

  2. #232
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Hozzászólások
    3,479
    Thumbs Up
    Received: 6
    Given: 115

    0 Not allowed!
    Sehogy sem tudtam elérni, még pingelni sem. Aztán észrevettem az amatőr hibámat
    Mindenhol csak RT-N12+ típust írogatott én azt a fw-t töltögettem rá.
    Most nézegettem a címkéjét hát van még egy "B1" jelölés is, na ahhoz másik szoftver kell, azt rátöltve életre kelt
    "Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

  3. #233
    Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Hozzászólások
    1,337
    Thumbs Up
    Received: 93
    Given: 32

    1 Not allowed!
    Csak megérte foglalkozni vele
    Most már jöhetnek az infók arról a kamerás rendszerről, hogy miként is oldod meg.
    Nekem egyelőre itthon csak simán megy egy kamera éjjel-nappal saját belső memóriával, ami mozgásra vesz fel. Riasztást nem kapcsoltam be rajta, mert elég sokat járkálunk haza meg ilyesmik, sok volt a felesleges üzengetés. Felhőbe nem tölt fel, saját felhőbe nem tölt fel és email riasztás sincs rajta. Szóval egyelőre ha bejönnek és elviszik a kamerát akkor baxhatom. Nos én ezen szeretnék valahogy változtatni. Saját felhőm van (a routeremtudja ezt) de ekkora adatforgalommal nem szeretném pluszban terhelni, elég neki a torrent is. Tervben van (csak kiba drága a vinyó) egy synology 2 lemezes nas. Arra mehetne több kamerának is a képe, valamint a felhő és a torrent is meg lenne oldva egy eszközzel. Csak régebben is volt itthon nas és baromira nem volt kihasználva. 99%, hogy most sem lenne, mivel jelenleg tökéletesen kiszolgál a router és annak plusz funkciói.
    elemlampablog.hu - olcsó elemlámpák tesztje egy helyen.

  4. #234
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Hozzászólások
    3,479
    Thumbs Up
    Received: 6
    Given: 115

    0 Not allowed!
    Még elég kezdetlegesen van az egész, ismerkedem vele.
    Egy Raspberri Pi3 a mester eszköz, ezen keresztül menedzselem a kamerákat és ezzel rögzítem a felvételeket (MotionEye).
    Ezt bárhova eldughatom, csak táp kell neki, wifin csatlakozik a hálózathoz és elég ezt kiengednem a netre ha kintről is hozzá akarok férni a kamerákhoz.
    (Egyenlőre nincs ott internet, helyi rögzítés lesz csak)

    Most 3 kamerát tesztelek:
    Digoo DG-MYQ
    Alfawise Q6
    Ezekkel lehet bohóckodni, de szerintem komoly dologra nem való, ráadásul valahogy el kellene tiltani az internetet tőlük, mert gyanítom felhőznek.
    A harmadik kamera egy usb-s webkamera, ezt egy Raspberry Pi Zero W illeszti a rendszerbe.
    Ez már jól dolgozik, csak valami házat kellene neki fabrikálni plusz infra megvilágítást. Ez inkább csak az ismerkedés része, volt itthon, de rendes kamerát keresek beltérre is.
    Két normálisabb kültéri kamera meg még úton van.
    Nagy látószögű beltérire (wifi, onvif) még jöhet javaslat
    "Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

  5. #235
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Hozzászólások
    3,479
    Thumbs Up
    Received: 6
    Given: 115

    0 Not allowed!
    Androidos telefon kamerája is kapcsolható a rendszerhez, de annak sok fény kell. Infrával még nem próbáltam világítani neki, lehet használhatóbb.
    "Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

  6. #236
    Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Hozzászólások
    1,337
    Thumbs Up
    Received: 93
    Given: 32

    1 Not allowed!
    Én a bejárati részt egy Xiaomi dafang pan-tilt kamerával figyeltetem. Igazából negatívumot csak ennyit tudok mondani róla, hogy nem elérhető netről, csak appból. De a képe baromi jó, éjjel is baromi szép képet ad (ez volt a fő szempont a vásárlásnál) és ugye távolról mozgatható, tud riasztást is és csak nem egy noname vacak.
    Digoo-ból én ezt a szettet néztem ki: DG-W01f kamerák és egy DG-XME 4 nvr bele egy 1-2 TB lemez és mehet a menet, szünetmentes táp hozzá. A kamerákban van memkari, arra tárol a kamera egyesével, az nvr-ben a merevlemez tárolja a felvételeket, netről ha kell elérhető, cserébe nem kell hozzá internet, hogy működjön. Vagy valami vezetések IP kamera, csak akkor kábelcsatornázni kell és izmosabb szünetmentes kell. Persze ezek csak tervek. Még a másik kamerám be sem üzemeltem, csak teszt erejéig volt használatban.
    Ami nem tetszik, hogy kapásból a kétféle kamera kétféle appal megy, illetve sima webes elérés nincs, csak appon keresztüli mindkettő esetben. Szóval tervek vannak, a kivitelezés még odébb.
    elemlampablog.hu - olcsó elemlámpák tesztje egy helyen.

  7. #237
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Hozzászólások
    3,479
    Thumbs Up
    Received: 6
    Given: 115

    0 Not allowed!
    Ahogy nézem az Alfawise küldi a képet:
    You can access the rtsp stream through rtsp://<ip_address>/live/ch00_1
    Pl. VLC-ben tudod nézni, lehet majd az NVR-hez is tudod így használni.
    "Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

  8. #238
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Hozzászólások
    3,479
    Thumbs Up
    Received: 6
    Given: 115

    0 Not allowed!
    Van itt hálózati szakértő?
    Egy routert amin vpn szerver fut, be kellett tennem egy másik router mögé.
    Sajnos nem bírom beállítani, hiába a dmz, hiába a portok továbbítása, nem tudok kapcsolódni hozzá

    internet <----> adsl modem <----> wan-router1-lan <----> wan-vpn router2-lan

    Eddig a router1 nélkül tökéletesen működött.
    "Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

  9. #239
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    19,758
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 202
    Given: 356

    0 Not allowed!
    Nézegetem az új gépeket, de meglepődtem.

    Több mint 6 éves a gépem, de ha a processzorokat nézem, akkor az enyém, meg úgy általában a régebbi processzorok azóta is tartják az árukat.

    Gondoljunk arra hogy mi volt 1995-ben, és 6 évvel később. Ég és föld, 16x-os sebességnövekedés. Most meg nézem, néhány %-os különbségek vannak, esetleg 20-30%. Több mag van bennük meg ilyenek, de a teszteken nem produkálnak annyira jobban.

    Aztán ott vannak a HDD-k, egy 1 Terrás merevlemez 50 dollár. Hát, 6 éve is annyi volt. Megállt a tudomány? Igaz, az árak nem csökkennek, de merevlemezek azért jönnek ki újak, vannak már 12 terrásak is. De valahogy a régiek is maradtak, a rég áron. Persze az SSD-k is megjelentek, most ott van némi javulás. De érdekes, hogy azoknál nincs akkora áresés. Megjelennek az újak, de a régiek ára is marad ugyanannyi.

    A videókártya amit 6 éve vettem, ugyanannyiba kerül most mint régen.

    Szóval nem nagyon értem. Ami 1995-ben drága volt, az 2001-ben már semmit nem ért. Most meg eltelt 6 év, és semmi komoly fejlődés, és a régi gépek még mindig tartják az értéküket? Vagy valamit én gondolok rosszul?

    + Olyan asztali PC-s tornyokat adnak el, amibe már bele se lehet tenni a DVD / BluRay írót.

  10. #240
    Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Hozzászólások
    1,561
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 72
    Given: 115

    1 Not allowed!
    Én azért megérzem, hogy a több mint 6 éves, 4x3 GHz AMD processzorral szerelt gépem köhög olykor videoszerkesztés közben.
    Az akkori FM1-es architektúrához képest az AM4-es foglalatú Ryzen és a Ryzen+ generáció azért elég nagy előrelépést jelent majd az esetemben.
    Jövőre fogom fejleszteni a gépem, csak azért mondom ezt.

    Intel frontján nem történt túl nagy előrelépés 6 év alatt, ez igaz. Az AMD felzárkózott mellé.

    Én olyan gépházat nem fogok venni, amiben nincsen legalább 3 db optikai meghajtó foglalat. Kell 1-1 a ventilátor vezérlőnek, a merevlemez dokkolónak és a hűtőkeretes belső merevlemezemnek is.

    Azt azért tegyük hozzá, hogy a '90-es évek végén óriási technológiai újítások kerültek bele a sima és a grafikus processzorokba is. Például a csíkszélesség csökkentése akkor volt a legnagyobb. 240-ről 120 nm-re váltani azért nem semmi fejlesztés volt. Most meg már ott tartunk, hogy a 12-ről 10 nm-re, 10-ről pedig a 7 nm-re történő váltás a nagy technológiai fejlesztés az iparágban.

    A merevlemezek árát mesterségesen vitték fel és ráfogták az árvízre 2011 novemberi kezdettel. Mostanában álltak vissza az árak az akkori szintekre.
    A videokártyák ára irreálisan drága Nv és AMD oldalon egyaránt.
    Az SSD és a RAM chipek gyártása körül is megy a kartellezés(a termelés visszafogása és az e miatti áremelés), ezért drágultak előbbiek kicsit(illetve stagnál az áruk), míg az utóbbiak 100%-al drágábbak lettek és csak az utóbbi időben mutatkozik némi árcsökkenés.

    Ezért is várok még a gépvásárlással, mert a RAM, SSD és CPU árak mind csökkenni fognak előreláthatólag a továbbiakban.

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •