Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsősorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
105. Te nem szavazhatsz
 • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

  3 2.86%
 • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

  15 14.29%
 • Gazdasági csőd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

  29 27.62%
 • Társadalmi káosz, bűnözés, erőszakos támadások, közbiztonság hiánya

  19 18.10%
 • Háború, polgárháborús helyzet

  18 17.14%
 • Célom egyszerűen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

  19 18.10%
 • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

  2 1.90%
Oldala 7 of 8 ElsőElső ... 5678 UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 72

Topic: Miért prepperkedsz elsősorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

 1. #61
  Senior Member Medve's Avatar
  Csatlakozás dátuma
  Feb 2014
  Hozzászólások
  446
  Thumbs Up
  Received: 0
  Given: 0

  0 Not allowed!
  A szavazásból hiányolom az "Azért készülgetek, hogy ha beüt a ...r, akkor ne érjen felkészületlenül. Bármilyen formában is érkezik." válasz lehetőséget.

 2. #62
  Administrator TMIB's Avatar
  Csatlakozás dátuma
  Mar 2013
  Lakhely
  USA
  Hozzászólások
  20,068
  Blog Entries
  4
  Thumbs Up
  Received: 243
  Given: 477

  0 Not allowed!
  Akkor mindenki arra szavazott volna, aztán nem lett volna értelme az eredménynek.

 3. #63
  Senior Member Medve's Avatar
  Csatlakozás dátuma
  Feb 2014
  Hozzászólások
  446
  Thumbs Up
  Received: 0
  Given: 0

  0 Not allowed!
  Ez is igaz.

 4. #64
  Senior Member Ihasz Laci's Avatar
  Csatlakozás dátuma
  Jun 2015
  Lakhely
  Somerset UK
  Hozzászólások
  1,346
  Blog Entries
  2
  Thumbs Up
  Received: 35
  Given: 4

  0 Not allowed!
  en igazabol csak a hetkoznapi eletre keszulok.
  azokra a kis dolgokra amik napi szinten tortennek vagy tortenhetnek.
  csak, hogy egyszeru peldat mondjak, nem indulok el bicoval munkaba esokabat meg pot gumi nelkul.
  az ilyen aprosagok is igenyelnek nemi felkeszulest es ezek viszonylag gyakran elo is fordulnak a napi elet soran. ezert en csak a napi eletre keszulok.

 5. #65
  Senior Member GaborV's Avatar
  Csatlakozás dátuma
  Jun 2016
  Hozzászólások
  292
  Thumbs Up
  Received: 3
  Given: 1

  0 Not allowed!
  A válasz egyszerű és komplex:
  Az ok:
  http://tenydaralo.blogspot.hu/2016/0...-gazok-es.html

  A globális klímaváltozással kapcsolatos tényeket, hazugságokat és félreértéseket veséztük ki a teljesség igénye nélkül.
  Alapvetően három oldalt érdemes a témában külön venni, a sötétzöldeket, akik magukat környezetvédőnek hívő messiáskomplexusos unatkozó hipszterek. A második csoportba a tudósok tartoznak, saját tényeikkel és tévelygéseikkel. Végül vannak a szkeptikusok, akik nem hiszik, hogy van klímaváltozás, vagy ha van is azt természetes dolognak tekintik. Kinek van igaza? Járjunk utána!
  ...
  Mint ki fog derülni: HAZUDIK MINDENKI. A Klímaszkeptikusok is csalnak, a tudósok is, a sötétzöldek pedig csak most kezdenek igazán belelendülni.
  De ebből lehet:
  Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség
  Természeti katasztrófa (Hó, szárazság, stb és ezek miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)
  Gazdasági csőd (kisebb vagy nagyobb)
  Társadalmi káosz, bűnözés, erőszakos támadások, közbiztonság hiánya
  Háború, polgárháborús helyzet

 6. #66
  Junior Member
  Csatlakozás dátuma
  May 2016
  Hozzászólások
  23
  Thumbs Up
  Received: 0
  Given: 0

  0 Not allowed!
  Én elsősorban harmadik világháborútól tartok, vagy gazdasági összeomlástól, talán még a klimaváltozást is említeném.
  Sokan vagyunk, nem tudok hirtelen évekre felkészülni.
  Elsősorban annyi időre van szükségem amig fel tudok eszmélni, hogy mi a sz.r is történt...A többit majd megoldom.
  De a cél az egy évre elegendő ellátmány.
  Ha tovább tart a parti és ennyi idő alatt
  sem sikerült alkalmazkodni akkor úgyis mindegy.

 7. #67
  Senior Member mmilan21's Avatar
  Csatlakozás dátuma
  Feb 2014
  Lakhely
  Bács-Kiskun megye
  Hozzászólások
  1,571
  Blog Entries
  4
  Thumbs Up
  Received: 80
  Given: 122

  0 Not allowed!
  Jelenleg sok-sok átgondolás után, a tapasztalataimból levonva a konklúziókat, amennyire lehet univerzálisan igyekszek készen állni a váratlan/szélsőséges eseményekre.
  Elég csak megnézni az elmúlt 30 év eseményeit a világ minden tájékán. A legkülönfélébb események történtek a világ különböző pontjain, leszámítva a nukleáris háborút, de a Fukusimai atomkatasztrófa is épp elég felfordulást tudott okozni és okoz jelenleg is a bioszférában.

  Egy természeti/elemi csapást hosszútávon nem könnyű előre jelezni. A társadalmi feszültségek robbanáspontját szintén körülményes kikövetkeztetni. Ami ennél még inkább kérdéses az az, hogy hol fog bekövetkezni egy ilyen esemény(sorozat) legközelebb és hogy érinteni-e fogja kistérségünket is valamilyen formában?

  Éppen ezek miatt egy általános felkészülést folytatok, aminek keretében minél inkább sokoldalúan felhasználható eszközöket és gyakorlati tudást gyűjtök össze.

  Tegyük fel hogy összeomlik ismét(de ezúttal teljesen) az egyébként semmi valós értékkel nem bíró pénzrendszer. Ez az amikor meginog a mátrix és az embereknek szembe kell nézniük a valósággal és ez nem egy pár hetes folyamat normál esetben, hanem egy évig is eltarthat mire egy ember ilyen tekintetben elkezd egyáltalán ébredezni. (Persze ekkor sincsen rendesen felébredve, de látja már az alapvető igazságokat.) Már ha egyáltalán fel akar ébredni és nem mindenáron ragaszkodni a berögződött szokásaihoz.
  Ekkor jó szolgálatot fognak tenni a beszerzett eszközeim és a használatukhoz szükséges tudás/tapasztalat is.

  Tegyük fel hogy nem történik komolyabb gebasz itt a Kárpát medencében az elkövetkező 20 év folyamán. Történnek kisebb-nagyobb zavargások, áramszünetek, gyakrabban történnek szélsőséges időjárási események és szétzilálódik még jobban a társadalom. Kivándorlás, bevándorlás és a többi ami ezekkel jár. Időközben viszont az alulról szervezkedő kezdeményezések egy része el kezd összeérni(a másik része vegetál, széthullik és/vagy elsorvad), majd ezek elkezdenek lényeges gazdasági tényezővé válni. Idővel a rendszer alapjába véve kezd megváltozni ezek miatt. A technológia előnyeit ésszerű módon alkalmazva, viszont újra emberközpontú társadalom kezd kiépülni. A földi paradicsom még messze-messze van, viszont igazságosabbá válik a rendszer, mert az emberek azzá teszik.
  Ez esetben is hasznosak tudnak majd lenni a dolgaim, sőt... Talán csak ez esetben érezhetném leginkább előnyösnek a többirányú szakosodásomat.

  A lényeg hogy minden felmerülő helyzetben jobbak az esélyeim az átlagosnál, azoknál akik 3 nap áramszünet után már rágják a küszöböt és törik be a kirakatokat az éhségük miatt. Elvégre pont az a célja itt mindenki másnak és a felkészülő mozgalomnak is úgy általában, hogy jobbak legyenek az esélyek egy ilyen helyzetben és nem mellesleg a mindennapokban.

 8. #68
  Törölt_reg
  Guest

  0 Not allowed!
  ...gondolatok a témában...(KÉREM NEM KIRAGADNI MONDATOKAT,SZAVAKAT,BETŰKET és arra posztolni,MERT ÚGY ÉRTELMETLEN)
  "Felkészülés"..mit is jelent ez a szó?
  Először gondold át reálisan mi baj érhet!...egy Borsodi kis faluban nem biztos,hogy radioaktív szennyeződésre kell felkészülnöd(bár ha van kidobni való milliód..tedd meg)
  ..szóval a kockás füzet és írd...lehetek beteg,lehet a gyerek beteg,messze van a kórház,a cigis 4-kor bezár,ellopták a fűkaszát,ha bezár az üzem költözünk vagy közmunkás leszek,tavaly előtt elment az áram egy napra,az asszony a városban műszakozik és fél az esti busztól hazafelé,....szóval a reális valóban megtörténő dolgokat vesd papírra....
  Ha ez meg van...fundáld ki mit tudsz ellene tenni...tedd mellé a pénzt és csináld meg!Jól van..fel is készültél!
  ..második lap a füzetbe...hallottam,hogy...a videóban fejtegették,hogy...a politikus vizionálta,hogy...a haver,a fórumtárs mondta,hogy...és következnek a belebeszélő,teljesen hihető,alátámasztott konteók,rémtörténetek,paranoiák sokasága....
  ....csak rettegsz és vásárolsz..rettegsz és vásárolsz....és azt hiszed Ez a felkészülés...,hogy majd kimész az erdőbe őzike,hogy majd számszerrel mészárlod a zombikat,hogy majd a lázcsillapító kúpot megtermeled a kiskerbe,---
  ....és gyűlik a kacat...a kereskedő pedig dörzsöli a kezét...(ez is vett 3 ezeré egy szikra vetőt...mert elfogy a gyufa ugyibár...)..egyébként ha már mindenre felkészültél,úgyis fogsz találni egy újabb fenyegetést,amire lehet költeni a netes áruházak kifogyhatatlan ,évente megújuló kínálatából..
  Pár dolog amit nem árt ha tudsz..
  -nem vagy vadállat...sem az immunrendszered,sem a környezeti hatások elleni védelmed,sem a testi erőd..nem alkalmas arra,hogy a társadalom által biztosított javak nélkül tartósan életben maradj! (filmek,videók,történetek...ugyan már..gondolkodj!)
  -társadalom....nem vagy egyedül(még akkor sem ha együl élsz)..élvezed a boltok kínálatát,a törvény biztosította magántulajdont,a szolgáltatásokat,a lehetőségeket...ha ezek nem lennének?...(de képzeld el ha nem lennének..minek kellene történnie ahhoz,hogy ne legyenek?)
  -jogrend...képzeld el ha nincsenek többé törvények...a tulajdoni lapjaid gyújtósnak jók csupán,már nincsen semmid...csak amit elbírsz és meg tudod fizikailag védeni(nincsen 107 és nincsen bíróság)
  -egészség...30 éves korod után gyakorlatilag haldokolsz,mesterségesen az egészségügyi rendszernek köszönhetően maradsz életben...már ha nem ér baleset vagy nem leszel beteg(szervezett egészségügy nélkül?)gondolkodj reálisan!
  -élelem..gondold át ha leáll a szervezett,nagyipari élelem termelés és majd 8 milliárd ember rászabadul a készletekre és a kiskertben megtermelt kajádra....meddig tart ki a kaja?...Te meddig tartasz ki?..meddig tudod védelmezni a dolgaidat?
  -Pénz..remélem jegyzeteltél a kockás füzeted második vagy ezredik lapjára és összeírtad mennyi baj érhet...és tedd mellé a pénzt!....van annyi?????
  Ezekkel a gondolatokkal Kívánok mindenkinek katasztrófa mentes Boldog Új Évet!
  Last edited by Törölt_reg; 12-31-2017 at 05:00 AM.

 9. #69
  Administrator TMIB's Avatar
  Csatlakozás dátuma
  Mar 2013
  Lakhely
  USA
  Hozzászólások
  20,068
  Blog Entries
  4
  Thumbs Up
  Received: 243
  Given: 477

  0 Not allowed!
  Ha megnézed, nincs olyan aki rádioaktív katasztrófára készülne, bár a világon itt-ott felmerülnek problémák, és Magyarországon is van erőmű. Amúgy a jódtabletta az amivel készülni szokás rá, esetleg egy alap mérőműszer és hasonlók, nem milliós összeg.

  Amit írtál, az mind arról szól, amit megjelöltek mások. Házi és országos gazdasági csőd, az tulajdonképpen egyszerű munkanélküliség, pénzhiány. Abból következhet a megromló közbiztonság is. De van aki csak kevésbé akar függni a rendszertől.

  Nincs rettegés és vásárlás, én se vettem semmit már régóta. Megvettem az alapokat, talán jó lenne beruházni valami napkollektorba, olcsóbb kis szélerőműbe, de az is a mindennapokhoz szükséges dolog, nem feltétlenül "prepperkedés". A rettegés se tudom honnan jön elő mindig. Ja, bárkiből lehet munkanélküli, bárkit kirúghatnak, megszűnik a gyár, befuccsol a vállalkozás. Ezt valóságnak hívják. Ha meg Magyarországon élnék, mindig azon járna az agyam hogy hogy védjem meg magam az utcán, mert ott állandóan azzal volt gondom. (Itt már nincs olyan problémám, szerencsére.)

  Mikor ideköltöztünk nem volt gyufánk, se öngyújtónk. Szikravetőnk volt.

  Akinek mindene megvan, az hobbiból vásárol. Van aki cigarettára költ, van aki alkoholista, van aki drogos, van aki megveszi a legújabb iPhone-t, méregdrága ruhákat. És van aki meglepi magát egy új bicskával, multitool-al, egy minőségibb hátizsákkal. Perzse igaz, az árából be is rúghatna, de az mivel lenne jobb? A család szerintem jobban örül annak hogy "apa vett valami kis izét és most boldog", mint ha "apa már megint részeg". Az előbbi azért csak jobb.

  Nem tudom a vadállat mit akar jelenteni. Szerintem megint kevered a bushcraftot és a prepperkedést. A bushcraft szól arról hogy valaki erdőben van és kint alszik meg ilyenek, aki csak prepper az otthon alszik, csak tele van a kamrája tartós élelmiszerrel és van egy hordó ivóvize.

  Ha szerinted képtelenség társadalom nélkül élni, akkor mi van azokkal akik hetekig, vagy hónapokig ki se mozdulnak a tanyáikról?

  Minek kellene történnie ahhoz hogy ne legyenek dolgok, ne legyen szolgáltatás? Egyszerű a válasz. Kirúg a főnök. Hirtelen se munkád, se pénzed, villany kikapcs, víz kikapcs, étel semmi, boltokról, vásálásról nem is álmodhatsz. Vagy ki se rúg a főnök, egyszerűen csak súlyosan lebetegszel, vagy balesetet szenvedsz és nem tudsz dolgozni. Minden megszűnik, főleg ha valaki egyedül él és nincs senkije, akkor az egy valódi SHTF. Ha nincs tartalék, akkor annál nagyobb gebasz nem is kell.

  És mi van ha valaki 30 éves kora után már lefelé épül? Most ez jelentse azt, hogy aki 30 az pusztuljon el és ne is akarjon már semmit az élettől? Nem igazán értem a felvetést.

  Meg hogy ne termelj ételt, mert úgyis ellopják? Vagy nem értem. Miért lenne baj ha valaki kertészkedik? Az nem prepper téma, a nagyanyám is ültet paprikát, az akkor baj vagy nem baj? Szóval nem értem mi a gond.

  Én takarékos vagyok, így van egy kis pénzem, kis ezüstöm, ha már az üzletem gyenge lábakon áll az elmúlt 1-2 évben. Csak a legszükségesebbeket veszem, ami hasznos, aminek az ára esetleg visszajöhet. Víztartalékunk nem volt mikor a kút-szivattyúnak baja lett, pedig NAGYON jó lett volna ha van 2 hektónyi ivóvizünk. De jóval kevesebb volt. De arra is emlékszem hogy Magyarországon kis falvakban voltak ivóvízproblémák, mérgező anyag a vízben, aztán kocsik jártak a falvakban hogy palackozott vizet osszanak.

  (Nem emeltem ki mondatonként, szerintem a szöveg így nagyon kevéssé átlátható és mindent más szavakkal kellett leírnom, de gondoltam így teszem ha már kérted.)

 10. #70
  Törölt_reg
  Guest

  0 Not allowed!
  ..nem tényleg nem érted...ergó nem Neked szólt....BÚÉK!

A topic keresőszavai:

Posting Permissions

 • Te nem nyithatsz új topicot
 • Te nem szólhatsz hozzá
 • Te nem csatolhatsz fájlokat
 • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
 •